Aktiviteter för höstlovet

Höstlovsaktiviteter

Under höstlovet gäller det att aktivera sig – visst ska man ta sovmorgon och vila ut men det finns massor av olika höstlovsaktiviteter att sysselsätta sig med! De flesta kommuner anordnar särskilda aktiviteter under höstlovet. Om du inte hittar tillräckligt med tips här så besök din kommuns hemsida så brukar där finnas schema för varje höstlov.

10 saker att göra på höstlovet

1. Gå på bio.

Många biografer har specialpriser på höstlovet eller på vardagar. Passa på att mysa i biomörkret med en kompis eller vän.

2. Bowla.

Om du inte har bowlat tidigare så är höstlovet ett perfekt tillfälle att prova på. Att bowla är inte dyrt och allt som behövs (inkl. skor!) finns på bowlingbanan. Många bowlingbanor brukar dessutom ha specialdagar under höstlovet för att locka ungdomar.

3. Åk skridskor

Det känns kanske lite konstigt att åka skridskor redan på höstlovet men varför inte? I södra Sverige får man vända sig till ishallarna men i norra Sverige kan det finnas öppna utomhusbanor redan på höstlovet. Håll dig dock till isbanor och ge dig inte ut på någon sjö – isen är för tunn!

4. Gå och bada

Ta en heldag på simhallen eller ett äventyrsbad. Med lite matsäck i skåpet kan du och dina kompisar bada, simma och basta en hel dag! Varför inte passa på att ta simborgarmärket under höstlovet 2013?

5. Hyr en film

Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan under en filt medan höstregnet slår mot rutan? Hyr en mysig film eller varför inte en skräckis och ladda upp med popcorn. Video-maraton är en klassiker på höstlovet!

6. Spela golf

På de flesta golfbanor finns en driving range. Där kan man öva på att slå på golfbollar även om man inte golfat förut. Prova! Det är roligare än man tror. Golfklubbor finns nästan alltid att låna om man frågar.

7. Baka

Att baka är både kul, gott och billigt. Har du tur så finns allt redan hemma så det är bara att sätta igång. Bröd eller kakor bestämmer du själv – eller varför inte både-ock? Att äta nybakt bröd när det stormar utanför fönstret är inte dumt!

8. Utflykt i skogen

Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder heter det ju. Packa ryggsäck med mackor och fyll termosen med varm choklad och dra ut i skogen. I de flesta kommuner finns både vandringsleder och rastställen med vindskydd, eldstad och i de flesta fall även ved. Om du har tur kan du även passa på att plocka lite svamp – se tips 9!

9. Plocka svamp

Även om höstlovet i många fall kommer lite för sent för svampplockningen kan man ha tur vissa år. Håll dig till de sorter du verkligen känner till – gul kantarell och trattkantareller brukar vara lätta men även Karl Johan-svamp. Hittar du mycket svamp kan du torka eller förvälla den för att äta vid senare tillfälle.

10. Lär dig något nytt

På nätet och youtube finns massor av sidor och videor som beskriver hur du gör allt möjligt. Bygg ett dockhus till lillasyrran eller lär dig sticka ett par vantar till mormors kalla händer. Allt finns lätt tillgängligt och det är egentligen bara upp till dig att bestämma vad. Tänk dock på att höstlovet går snabbt så dra inte igång allt för stora projekt.

– Hoppas några av dessa höstlovsaktiviteter passar! Listan är fri att kopiera och sprida så länge källa www.hostlov.se anges.

När är höstlovet?